Käytiin kaverin kanssa syömässä Jyväskylän ihan uutukaisimmassa ravintolassa, Välimeren ravintola Etruscossa, joka siis tarjoaa italialaista ja kreillalaista ruokaa. Se jäi tosin vähän hämäräksi se italiaosasto, että ehkä siihen italialaisen ravintolan titteliin riittää se, että myydään pizzaa.

No, satuimme paikalle sopivasti lounasaikaan, joten lounaslistalta valikoimme herkkumme.

Minun annokseni oli Mixgrill souvlaki, jossa siis grillattua kanavarrasta, porsaan ulkofileevarrasta, lohkoperunoita, tzatzikia, kreikkalaista salaattia ja pitaleipää. Hintaa annoksella oli 9,80 €.

Pääosin annos maistui hyvälle, ja sopi minun mielikuviini kreikkalaisista mauista, mutta possu oli aavistuksen kuivakkaaksi mennyt ja perunat olivat jotain PAKASTElohkoperunoita, huonosti kypsennettyinä. Muuhun tasoon nähden nuo lohkoperunat olivat melkoinen järkytys. Menen tuonne kyllä varmasti uudelleen, mutta lohkoperunoihin en enää koske pitkällä tikullakaan. Käsittämätöntä, että jotain tuollaista voidaan edes ravintolassa tarjota.

Neitiseuralaisen lautaselle pääty annos nimeltä Solomos, hintaa 12,90 €. Eli niiden kamalien lohkoperujen lisäksi lautaselta löytyi grillattua lohta, valkoviinikatkarapukastiketta sekä kreikkalaista salaattia. Seuralainenkin oli muuhun annokseensa ihan tyytyväinen.

Eli periaatteessa jäi melko positiivinen kuva ravintolasta, mutta pikku vinkki: ostakaa nyt hyvät ihmiset edes se rasvakeitin ja opetelkaa käyttämään sitä!