Pääsiäisen kunniaksi päätin kokeilla valmistaa elämäni ensimmäistä kertaa lammasta. Ostin pakastetun karitsan paistin tms. Kooltaan n. 1 kg. Sulattelin sitä pari vuorokautta. Ensimmäisen vuorokauden jälkeen se oli tarpeeksi sula, jotta laitoin sen marinoitumaan. Mausteina oli öljyä, sitruunamehua, timjamia, rosmariinia, oreganoa ja valkosipulia. Ja tietysti suolaa. Laitoin mausteita kaikkiin mahdollisiin väleihin, ja loput pussiin ja lammas sinne. Siellä se sain muhia vuorokauden, välillä kävin sitä hieman kääntelemässä.

Paisti päätyi uuniin pussissa, 150 asteeseen n 1,5 h. Mukana oli peruna ja porkkanapaloja, sekä HerkkuHovin timjami-sipuleita.

Lisäksi kyytipoikana oli erityisesti lampaalle valittu punaviini, Grenache. Siitä valmistin myös punaviinikastikkeen.

Kastikkeeseen laitettiin 1 rkl sokeria sulamaan kattilaan. Sekaan laitettiin 1 rkl rusinoita ja kaksi sipulia. Aavistus vettä ettei pala pohjaan. Annetaan hautua hetki ja lisätään punaviiniä ja lihalientä, sekä timjamia. Annetaan kiehua n. 15 min. Siivilöidään kastike, suurustellaan vähän maizenalla ja lisätään aikamoinen palanen voita, ja maistellaan että on hyvä maku.

Jälkkäriksi tein sellaisen ihme sekoituksen, jossa oli kerroksittain eilisistä muffineistä jäänyttä flora vanillaa, eilisiä muffineja muruna, suklaakeksiä ja vattuja.

Ai että kaikki oli tosi ihanaa. Todella hyvä tuli lampaasta, vaikka se meni aavistuksen liian kypsäksi. Ensi kerralla olen varovaisempi. Kuvia huomenissa.