Ostettiin kokonainen lohi kun oli tarjouksessa. Isäntä sen palasteli ja fileistä laiteltiin sen päivän ruoka. Kaikki muut roippeet sitten laittettiin kattilaan tekeytymään kalaliemeksi myöhempää käyttöä varten. Ohjetta katselin täältä.

n. 1 l kylmää vettä

kalanroippeet: päät, ruoto yms

1 iso sipuli kuorittuna ja viipaleina

1 porkkana kuorittuna ja palasteltuna

2 tl suolaa

valkopippuria

laakerinlehtiä

persiljaa

Laita vesi ja kalanroippeet kattilaan. Kuumenna hitaasti ja anna poreilla miedolla lämmöllä. Kuori vaahto ja kun sitä ei enää muodostu lisää porkkanat, sipulit ja mausteet. Kypsennä kannen alla 20-30 min. Siivilöi ja tarkista maku. Jäähdytä nopeasti. Erottele perkeistä lihat talteen esim. keittoa varten. Säilytä liemi jääkaapissa tai jos käyttö viivästyy, pakastimessa.

Oikein hyvä liemi tuli. Ekaa kertaa keittelin ihan itse mitään tällaista, mutta kyllä kannatti kokeilla. Ei juurikaan ollut vaivaa ja maku on hyvä. Jospa siitä vielä hyvä kalakeitto saataisiin aikaiseksi. Kuvaa en ottanut kun ei ollut kovin houkuttelevan näköistä, kalakeitossa lienee näyttää sitten paremmalta.