Ei ollut jotenkin tässä viime viikolla kotiin tullessa mitään ajatusta, muuta kuin että jotain jauhelihasta ja jollakin tapaa uuniruoka viehätti ajatuksena näin koleana päivänä. Jääkaappiin kurkistaessani totesin siellä olevan pussillinen juustoraastetta ja purkki pehmeää vuohenjuustoa, joten lasagnen tekoon.

400 naudan jauhelihaa

öljyä

2 isoa porkkanaa karkeana raasteena

vajaa 100 g juuriselleriä karkeana raasteena

1 punainen paprika pieneksi pilkottuna

1/2 purjo viipaloituna

1 dl punaviiniä

1 prk paseerattua tomaattia

1 pikkupurkki tomaattipyrettä

1 fond du chef

suolaa, mustapippuria, valkopippuria, paprikaa, chiliä, sokeria

vettä

150 g pehmeää vuohenjuustoa

1 ps Rainbow emmentaljuustoraastetta

n. 10 lasagnelevyä

Ruskista jauheliha öljytilkassa pannulla. Lisää porkkana- ja selleriraaste ja paistele hetki. Lisää myös purjo ja paprika. Paista taas hetki ja lisää punaviini. Anna haihtua hetki ja lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyre sekä vettä. Anna kiehua 10 min. Lisää vuohenjuusto ja mausta. Anna kiehua vielä 10 min. Kokoa lasagne.

Pohjalle kerros kastiketta, lasagnelevyjä, kastiketta, juustoraastetta, lasagnelevyjä jne. Paista 200 asteessa n. 30-40 min.

1325419105_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva on aivan kamala, mutta kun ei tuo lasagnenmokoma pysynyt yhtään kasassa. Olisi tietysti jäähtyneenä pysynyt vähän paremmin, mutta eihän sitä malta. Syömään on päästävä heti ja sitten myöhemmin ei enää muista.

Maku oli kyllä kohdallaan. En juurikaan ole koskaan käyttänyt tuota pehmeää vuohenjuustoa, mutta ihan ok tuote se on. Kuitenkin ihan oikea vuohenjuusto on tiukemman makuista, joten taidan pysytellä sen käytössä jatkossakin.