Ja kurpitsakokeilut jatkuu... Ohje taas Anzkun blogista. Anzkulla ohje cuppeina, minulla muunnetuna deseihin ja graimmoihin.

8 rkl voita (n. 110 g)

170 g tummaa suklaata

vajaa 2,5 dl kurpitsasosetta (2,37 dl)

0,6 dl öljyä

1 tl kanelia

1/4 tl muskottia

vajaa 5 dl vehnäjauhoja (4,74 dl)

1 tl leivinjauhetta

ripaus cayannepippuria

1/2 tl suolaa

reilu 3,5 dl sokeria (3,55 dl)

4 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

1,2 dl pähkinärouhetta

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Laita sivuun jäähtymään. Sekoita kurpitsasoseeseen öljy, kaneli ja muskottipähkinä. Sekoita kuivat aineet, sokeria lukuunottamatta uudessa kulhossa. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi vatkaimella jälleen uudessa kulhossa. Sekoita joukkoon vihdattu jauhoseos.

Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen suklaavoiseos ja toiseen kurpitsaseos. Vuoraa uunivuoka (24 sm * 30 cm) leivinpaperilla. Kaada pohjalle suklaaseoksesta puolet. Päälle puolet kurpitsaseoksesta, sitten loppu suklaaseos ja päällimmäiseksi loppu kurpitsaseos. Kääntele veitsellä muutaman kerran kerrosten lävitse, jotta ne hieman sekoittuvat ja tulee kivoja kuvioita. Ripottele pinnalle pähkinärouhe. Paista 180 asteessa 40 min.

Ensinnä, kuva on aivan kamalan kamala, uuden kameran käyttö on edelleen hakusessa :) Tämä oli ainoa edes jotenkin tarkka kuva :D Mutta takaisin asiaan...

Kurpitsakilpailun voittaja on tainnut löytyä. Todella herkullinen leivonnainen tästä tulikin. Erittäin mehevä, ja toki mikään missä on näin paljon rasvaa, suklaata ja sokeria ei voi olla pahaa :D Mutta kertakaikkisen herkullinen. Hiemanhan tämä työläs oli, kun piti niin monen kulhon kanssa sotkea, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen. Tykkäsin oikein kovasti.