Citymarketissa oli alennuksessa ihanainen Iloleipurin piirasmuotti, jollaista olen himoinnut jo varmaan vuoden päivät, kun nami-hiiri esitteli oman omenan mallisensa version. Eli kyseessä on siis muotti, jossa on kaksi pyöreää muottia, toisessa lisäksi sydämen mallinen pikkumuotti ympyrän sisäpuolella, jotta piirakkaan saa soman sydämen mallisen reiän, mistä täyte vähän pilkistelee.

Muottia piti tietysti heti päästä kokeilemaan ja kun ei jaksamista muuhun oikein ollut, ostin ihan kaupan valmista torttutaikinaa. Sitä kaulin vähän ohuemmaksi ja isommaksi, jotta yhdestä taikinasiivusta sai yhden tuollaisen torttusen. Täytteeseen paistoin vähän kanttarelleja voissa, maustoin suolalla ja valkopippurilla ja päälle ripsautin hieman juustoraastetta.

Ylijääneistä takinasoiroista tekaisin tuollaiset napostelu juustotikut. Eli ylijäänyt taikina kasaan, kaulitaan vähän ja leikataan  soiroiksi. Soirot pyritellään vähän kierteelle ja sitten juustoraastetta päälle. Eihän niistä nättejä tullut, mutta hyvä :) Kaikki nuo paistoin taikinapaketissa olleen joulutorttujen ohjeen mukaan.

Kuvasta ei oikein kunnolla erotu tuo sydän, mutta oli vain huonompi kamera käytettävissä, joten mitäpä muuta voi taas odottaakaan. Hyviä tuli kuitenkin maultaan. Harmi, ettei kanttarellien upea oranssi väri erotu tuolta taskun pikku sydämestä. Jos ensi kerralla tekisi makeita ja laittaisi vaikka kokonaisen mansikan niin alkaisi näkyä :)

Ihana torttumuotti, tykkään siitä kovasti. Varmaan tulee olemaan käyttöä.