Eilen lauantaina vietettiin Ravintolapäivää. Itse en ole siihen ennen osallistunut, mutta tällä kertaa ei ollut mitään estettä ja kun Henskis ja Makuturistikin olivat innokkaita lähtemään mukaan, niin eikun purevan kylmää viimaa uhmaten kohti Lutakkoa. Valitsimme yhteisymmärryksessä kohteeksemme nimittäin Lutakon tanssisalilla sijaitsevan vegaanista balkkanilaista brunssia tarjoavan Chuvaki-chuvaki-ravintolan.

Menyystä löytyi mm. seuraavaa:

Ihan ensiksi on tunnustettava, että ikinä ennen en ole tietääkseni syönyt MITÄÄN vegaanista, joten tunnelma oli hieman jännittynyt lähestyessäni ravintelin sisäänkäyntiä. Onnekseni vegaaniset ruoat eivät olleet ollenkaan paskempia :) Osa jopa erittäinkin herkullisia.

Kaikkeahan piti vähän maistaa, joten lautasella oli vähän jos jonkinlaista ihmeteltävää. Kaikkein kamalalin kokemus oli seitanista valmisttetu kebab, joka oli ainoa oikeasti paha asia tuossa lautasella.  Henskis aika osuvasti kuvailee sitä omassa postauksessaan kengänpohjamaiseksi, ja sitä se todellakin oli. Eikä vain rakenne, vaan myös maku oli jotain melko kamalaa. Seitania oli myös pörköltissä, jossa se ei ollut ollenkaan niin kamalaa, joskaan ei nyt mitään herkkuakaan. Eli ei ehkä seitania minulle ihan vähään aikaan.

Herkuinta oli ehdottomasti kurkkusalaatti, jossa nähdäkseni oli kurkkua ja omenaa ja joku ehkä soijakermakastike, tms. Jos joku tunnistaa tämän ohjeen niin sen voi kertoa minulle, oli nimittäin sen verran herkkua. Myös ravintolaväen itse puristama omenamehu oli jotain aivan ihanaa. Ihmiseltä, joka ei ole ikinä omenamehusta tykännyt, on aika paljon sanottu, että olisin voinut juoda sitä kannukaupalla, niin hyvää se oli.

Jälkkäriksi tarjotut kuppikakut olivat mielettömän upean näköisiä ja ainakin suklainen versio mitä minä maistelin, oli oikein mehevä ja tuhti. Täydellinen lopetus aterialle.

Brunssin jälkeen siirryimme neitosten kanssa keskustaan ihmettelemään siellä vähän kaupungin vilskettä ja etäältä muita Ravintolapäivän ravintoloita. Paljon kaikenlaista kivaa olisi ollut tarjolla, mutta valitettavasti tuon tukevan brunssimme jälkeen emme jaksaneet enää edes ajatella syömistä.

Päästyämme oikeaan mielentilaan kävimme myös kiertelemässä mm. Katriinan kaupassa, Ekolossa ja Punnitse ja säästä-kaupassa. Ihmeteltyämme monia vegaanisia tuotteita päällimmäiseksi minua jäi mietityttämän kysymys siitä, onko vegaanisten tuotteiden "lihallistaminen" meitä lihansyöjiä vai vegaaneja varten? Miksi seitanista pitää tehdä kebabia tai salamia tai soijasta broilerisuikaleiden tai nakin näköistä? Tämä jäänee minulle vielä salaisuudeksi.

Ylempää linkeistä voi lueskella vielä Henskiksen ja Makuturistin mietteitä Ravintolapäivän annista. Kiitos tytöt seurasta!