Kaalilaatikkoa tehdessäni jättikaalista jäi tietysti ylimääräistä kaalia, jonka sitten keksin laittaa piirakkaan. Pohjana tälläkin kertaa, niinkuin meikäläisen suolaisissa piirakoissa nykyisin aina on, raejuustopohja. Isäntä avusti keittiössä kiireistä kaaliruokien tekijää ja teki pohjan <3 Täytteeseen tuli seuraavaa:

kaalia (aika reilusti)

1 porkkana

1 sipuli

tuorejuustoa, itselläni oli Lidlistä ostettua espanjalaista suht kovaa maustamatonta tuorejuustoa, mutta mikä vaan käy

2 dl kermaviiliä joka oli menossa vanhaksi, kerma olisi parempaa

1 kananmuna

suolaa, valkopippuria, meiramia

juustoraastetta

Viipaloi kaali ja kuorittu sipuli. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuulottele kasviksia hetki voissa pannulla, lisää mausteet ja tilkka vettä ja anna hautua kannen alla tovin verran, että kaali pehmenee. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, kamalasti ei kannata reunoja nostattaa, koska ne ei ole kamalan hyviä ja kuivuvat tosi herkästi. Levitä/ripottele päälle tuorejuusto (myös raejuusto on omiaan tässä hommassa) ja munakermaviiliseos (mausta tätäkin tilkalla suolaa ja valkopippuria). Jos käytät kermaa, niin laita se vasta kaalin jälkeen. Mutta kermaviilin päälle siis kaalisekoitus ja sen päälle juustoraaste. Paista 200 asteisessa  uunissa n. 40 min.

Oikein hyvä piirakka tuli. Kaalipiirakka on vaan aika tymäkkää syötävää, joten piirakkaa kannattaa olla useampi ihminen jakamassa, ettei ala kyllästyttää :) Mutta kyllähän sitä tällaista kerran vuodessa tehtävää herkkua jaksaa muutamankin päivän syödä.