Suklaamoussea syötiin uuden vuoden aterian jälkkäriksi. Ohje alunperin Yhteishyvästä, tässä oma versioni, (6 anonosta)

200 g tummaa suklaata

50 g voita

2 kananmunaa

3 dl vispikermaa

Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa, nosta pois lämmöltä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoiksi. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseokseen. Jaa seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

1325418204_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meikäläisten "annosmaljat" on aivan kamalat. Olen jo pidempään etsinyt täydellisiä jälkiruoka maljoja, mutta eipä tunnu löytyvän. Monesti malli ei miellytä silmää ja jos joskus miellyttää, niin sitten koko on liian pieni tai suuri. Ja näköjään en voi tyytyä mihinkään tässä asiassa, vaan *tiedän kun se oikea tulee kohdalle* :D

Mutta suklaamoussesta tuli hyvä. Oli paljon helpompi tehdä kuin kuvittelin ja maku oli upea. Ei tätä suurta annosta pysty syömään, mutta aivan loistava päätös suht kevyelle aterialle. Jonkun jättipihvin jälkeen tämä saattaisi jäädä syömättä. Joskus kun on yksi kotona tätä voisi tehdä kokonaisen kulhollisen ja syödä päivänmittaan ;) Oli sen verran hyvää.