Jyväskylässä on kauppa Herkkuja maailmalta Keidas. En tiedä kauanko se siellä on ollut, enkä ole ennen siellä käynyt. Nyt uskaltauduin. Siellä oli paljon itämaisia tuotteita ja yleensäkin paljon kaikkea mielenkiintoista, jota tekee mieli kokeilla, jos kantti vain kestää. Nämä ostin:

Fava-papuja. Yhtään en tiedä millaisia ovat, mutta näyttivät kauniilta purkin kuvassa. 2,50 €. 420 g ja valmistettu Libanonissa. Käy myös vegetaristeille.

Puolalainen vihannessalaatti, 2,90 €. Sisältää keräkaalia, porkkanaa, sipulia, vettä, viinietikkaa, suolaa, sokeria, rypsiöljyä, sitrushappoa, mausteita ja makeutusainetta. Tästä olen kiinnostunut, ja aiokin kokeilla tätä kohta tuon kiusauksen kaverina. Purkissa on 900 g tavaraa. 33 kcal/100 g.

Nyt on tätä salaattia maistettu, ja ihan hyvää on. Rakenne on aika pehmeä ja maku etikkainen, että varmaan jos tykkää hapankaalista niin tämäkin maistuu. Maku saisi olla hivenen raikkaampi, nyt on aika ummehtunut.

Vihreitä maalaispapuja, 2,50 €/400 g. Sisältää vihreitä papuja, sipulia, vttä, oliiviöljyä, tilliä, suolaa ja sitrushappoa. Tykkään pavuista, joten nämäkin kiinnostaa. Huolettaa vain että voiko nämä syödä tällaisenaan, vai täytyykö näille tehdä jotakin. Sitä ei tarina kerro. Turkkilaista alkuperää. 71 kcal/100 g.

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, on 400 g:n tölkki Täytettyjä viininlehtiä. Hinta 2,90 €. Sisältää sipulia, vettä, viininlehtiä, riisiä, kasvisöljyä, suolaa. Turkkilaista alkuperää. 167 kcal/100 g.