Eli vähän tällaista syksyruokaa. Possun uunilihaa saa kaupoista parhaimmillaan alle kahdella eurolla/kg. Nyt taisin maksaa vajaa 3 euroa.

Possunen otetaan pöydälle lämpiämään hyvissä ajoin ennen paistamista, minulla taisi virua pöydällä tunnin ehkä kaksi. Sitten huuhtelin sen, en tiedä onko tarpeen, mutta niin kuitenkin tein. Hieroskellaan lihan pintaan suolaa aika reilusti ja laitetaan se uunivuokaan. Lisäksi mausteiksi laitetaan maustepippureita, laakerinlehti, sipulia lohkoina sekä porkkanaa. Vettä lorautetaan vuoan pohjalle muutama dl sitä voi myös lisätä paiston aikana, mutta loppumaan ei saisi päästä.

Sitten vain vuoka uuniin max.150 asteeseen. Mitä kauemmin jaksat paistaa ja mitä alhaisemmassa lämpötilassa, sen parempi. 150 asteessa ehkä 3-4 h on ihan jees. Lihan pitää irrota luista.

Tällä kertaa keittelin lihan seuraksi perunoita, porkkanoita ja papuja. Kastikkeena toimi lihan vuoassa ollut neste. Myös mausteena olleet sipulit ja porkkanat ovat tietysti ihan syötäviä, ja vieläpä aikamoisen hyvän makuisia.