Olin kotona käymässä, ja pikkiksille piti tehdä vähän päiväruokaa, etteivät näännytä itsejään. Kaapin kätköistä löytyi sitten keitettyjä perunoita, juustomakkaraa joka ei kelpaa oikein kenellekään ja kananmunia. Joten munakkaan tekoon.

Tässä oli 4 suurehkoa perunaa kuorineen, jotka pilkoin aika rouheiksi paloiksi. Lisäksi pari juustokabanossia tms ja 6 kananmunaa ja n. 6 rkl maitoa, 1 pikkuruinen sipuli ja 2 tomaattia. Ja kruunuksi vielä aurajuustoa. Mausteina vain suolaa ja valkopippuria. Eli munat rikotaan kulhoon ja sekaan laitetaan maito ja mausteet. Sekoitetaan rakenne rikki. Pilkotaan sipulit, perunat, makkarat ja tomaatit siivuiksi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää perunat ja makkarat ja lämmittele niitä hetki. Lisää munakasseos ja sekoittele että jää irtonaiseksi. Lopuksi lisää aurajuusto ja tomaattiviipaleet.

Toinen pikkiksistä kehtasi narista sipulin ja tomaatin määrästä ;) järkyttävää törkeyttä o_O laittaisivat itse parempaa :D

Munakasta ei kannata ylipaistaa, ettei siitä tule kuivaa puppua. Kuvassa näkyy kuinka ihanan mehukas munakas vielä on. Nams.