Ei ole tomaattikeiton voittanutta. Vitsit että ensi kesänä teen sen oikeista tuoreista tomaateista! Tämä oli taas tällainen laitetaanmitäkaapissasattuuolemaanjamitäsattuumieleentulemaa-keitto.

1 punasipuli

1 keltasipuli

3 valkosipulinkynttä

öljyä

1 dl valkoviiniä

1 prk tomaattimurskaa

½ prk medium salsakastiketta

sokeria

aromisuolaa

mustapippuria

paprikajauhetta

Kuulota viipaloituja sipuleita öljyssä. Lisää hetken kuluttua rikotut (kuori kynsi ja rusenna kevyesti veitsen lavalla) valkosipulinkynnet. Jatka kuulottamista hetki. Lisää valkoviini kahdessa erässä, anna edellisen kiehua kuiviin ennen toisen erän lisäämistä. Lisää tomaattimurska ja purkin huuhdevesi. Lisää mausteita ja salsa. Anna kiehua 10 min. Maista ja mausta lisää jos tarvis. Keitä vielä 10 min ja tarkista maku. Naustiskele leivän kanssa.

Valkoviini toi keittoon aika veikeän maun. Sellaisen kirpean happaman. Ihan hyvän. Hassun, mutta hyvän :) Salsaa oli ostanut ja dippaillut siihen vihanneksia mutta koko purkkia ei siihen huviin mennyt. Laitoin sitten tähän vähän sitä mauksi. Vähän tämä sitten maistuikin salsalle, mutta toisaalta, salsahan on herkkua.