Tämän innovoin ihan itse, kun ei nettiystäväiseni osannut antaa pienintäkään vinkkiä siitä, että kukaan olisi tällaista koskaan tehnyt. Joten soveltaen siis.

400 g jauhelihaa

400 g makaronia

1 l lihalientä (eli minulla siis vajaa 1 l vettä + kermanloppu joka oli kaapissa pyörimässä ja 1 kasvisliemikuutio, kun en lihaliemestä niin välitä)

250 g sulatejuustoa (oli vain 200 g paketti, joten jäi hieman vajaaksi, mutta ei haitannut ollenkaan)

1-2 sipulia

paketillinen vuohenjuustoa (sitä missä on se vuohen kuva ;))

Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Laita vesi kiehumaan ja sekaan liemikuutio. Sekoittele sekaan sulatejuusto. Tarkista maku. Mittaa makaronit uunivuokaan. 1 dl = 50 g sarvimakaronia. Sekoita jauhelihasipuliseos makarooneihin. Ja makaroneja ei keitetä ennen vuokaan laittoa, vaan ihan raakana lihojen joukkoon. Kaada sekaan juustoseos ja hämmentele hieman makaroneja, että enin ilma tulee pois niiden sisältä.

Lisää vuohenjuusto n. 1/2 cm paloina päälle. Minulla oli käytössä se 2 l Kermansaven vuoka, johon meni 4 x 4 siivua, 16 siivua vierekkäin.

Paista 175 asteessa n. 1 h. Anna vetäytyä hetken ennen syömistä

.

Ah ihanuutta. Oli kyllä hyvää. Jos vaan vuohenjuuston ystävä on niin suosittelen. Aika tuhtiahan tuo tietty oli, kun on kahdenlaista juustoa, oastaa ja kermaakin :) mutta kerrankos sitä... Voisi sen vuohenjuuston lisätä ihan perinteiseen makaronilaatikkoonkin. Ihan hyvää varmaan tulisi niinkin.