Pitkään on näitäkin pitänyt tehdä mutta vihdoin sain aikaiseksi. Ohje Kaikki äitini reseptit-blogista vähän pienennettynä.

2 (74 g) valkuaista eroteltuna keltuaisista 24 h ennen käyttöä, säilytetty huoneenlämmössä lautasella peitetyssä kulhossa

3 rkl hienoa sokeria

134 g tomusokeria (minulla oli suurin osa mansikkatomusokeria ja vähän tavallisia)

67 g mantelijauhetta

Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe samaan kulhoon. Siivilöi seos vielä pariin kertaan. Vatkaa valkuaisia kunnes alkavat vaahtoutua. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan. Vatkaa vaahto paksuksi, kiinteäksi ja kiiltäväksi. Sekoita mantelijauhetomusokeriseos nuolijalla vaahdon joukkoon. Taikina ei saa olla liian kovaa, mutta ei liian löysääkään. kokeile koostumusta laittamalla pieni nokare leivinpaperille. Tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saa jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursottele pöyreällä tyllalla halkaisijaltaan 2 cm nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kun valmista, kopauta peltiä pari kertaa pöydänreunaan että lähtee ilmakuplat pois. Anna levätä 30-60 min. Paista 150 asteisessa uunissa n. 10 min. Anna jäähtyä ja täytä millä tahansa.

1335697357_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse käytin suklaaganashea, jonka ohjeen otin Crumbles for everyone-blogista vaikkakin vähän muokaten toimintatapoja.

1 dl kermaa

1 rkl voita

100 g tummaa suklaata (70 %)

Kuumenna kerma kiehuvaksi, käännä hella pois päältä ja lisää kermaan paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää voi. Anna jäähtyä ja täytä macaron-kuoret.

1335697370_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minulle kävi jostain syystä niin, että ensimmäinen pellillinen onnistui hienosti, ei mitään vikaa. Oikein oli nättejä, no nättejä ja nättejä ;) Kyllähän noihin nuo huiput tuli, että vähän liian jäykkää oli taikina. Toinen pelti ei sitten onnistunut ollenkaan vaan räjähti ihan käsiin. Kuoret halkeilivat todella kovasti ja ei niitä voinut julkisesti tarjolle laittaa. Täytin ne kuitenkin ja syötiin sitten ihan kotioloissa :) Lieneekö sitten olleet liian kauan pöydällä tekeytymässä vai missä vika.

Maku oli loistava. Itse kuoret ovat toooosi makeita, ja todella tumma suklaa toi juuri siihen sen tarvittavan väkevyyden, että mielestäni maku oli aika täydellinen. Itse tykkäsin kyllä kovasti, Isäntä ei niinkään, hän kun ei tuommoisesta "ylimakeasta" tykkää vaikka sitä suklaatakin siellä oli. Itse vedin niitä Ö-laadun kappaleita ihan kaksin käsin kun olivat niin hyviä. Ja vain paranivat jääkaapissa. Todellakin kannattaa täyttää päivä pari ennen tarjoilua.

Nyt on tuokin sitten kokeiltu ja kannatti kyllä.