Tänään lounaaksi tein kaikkien lasten suosikin, eli nakit ja muussi. Kaveriksi höyrytin vielä kukkakaalia joululahjaksi saamallani höyryritilällä, jota en ole vielä ennen ehtinyt kokeillakkaan. Kun avasin ritilän pakkauksen, ensin en millään meinannut käsittää, että miten se saadaan auki. Ilmeisesti siinä oli jotkin blondinestokiinnikkeet, jotka estivät ikävästi minua käyttämästä sitä. Noo.. onneksi on miehiä olemassa :) Kivasti ne kukkikset siellä keittyivät höyryssä. Ajasta minulla ei ollut etukäteen pienintäkään käsitystä, joten arvailuksihan se meni. Jaoin kukkiksen neljään osaan, ja aikaa kului n. 10-15 min. Olivat vielä aika napakoita tuossa vaiheessa.

Ritilästä tykkäsin, kun ei tarvinnut kaataa keitinvesiä pois ja kasvikset olivat kuivia eivätkä lilluneet kattilan pohjalle jäänneissä vesissä. Uskon että tämä ritilä tulee olemaan käytössä meillä aika paljonkin.

Ihanan helppo ja nopea ruoka. Keitetään perunat, vesi pois, survotaan, maitoa sekaan, sekoitetaan hyvin, lisätään nokare voita ja suolaa. Keitetään kukkis ja nakit ja valmista on.

Muussi on parasta kun sille laittaa kaveriksi vielä raejuustoa, jota sekoittaa muussin sekaan. Voi pojat että se on hyvää.