Eilen tein pastaa, jonka idean sain abc.vuodatus.net-blogista. Eli he olivat syöneet valmisruokaa jossa on kinkkua, ananasta ja pastaa. Joten tein sitä sitten itse. Alkuperäisen kirjoittajan idea oli, että sen voisi tehdä kuin makaronilaatikon. Itsehän en siitä perusmakaronilaatikosta tykkää, joten tein sen tällä omalla ohjeellani. Ja eikä mitä, ihan hyvää tuli.

300 g pennpastaa

7 dl kasvislientä (7 dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio)

ananaspurkin mehu

ananasta paloina

kinkkusuikalepussi

200 g sulatejuustoa

1-2 punasipulia

Pilko sipulit, ei tarvitse olla kovin pieniäkään, näyttävät ihan kivalta ruuassa kun ovat pitkinä suikaleina. Kuulottele sipulia hetki öljyssä, ja laita sivuun odottelemaan. Kuumenna vesi, lisää siihen ananasmehu ja liemikuutio. Kun seos kiehuu, lisäile siihen sulatejuusto paloina, ja hämmennä että sulaa paremmin. Pilko ananaksia hieman pienemmiksi ja mittaa uunivuokaan pastat. Sekoita pastan joukkoon kinkkusuikaleet, sipuli ja ananas ja kaada juustoseos päälle. Sekoita vähän, että neste menee kunnolla joka paikkaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 1 h.

Makaronilaatikossa olen aina käyttänyt perus sarvimakaronia, ja se näköjään käyttäytyy hieman eri tavalla kuin tämä penne. Eli ruoka jäi aika nesteiseksi, eli siellä vuoan pohjalla oli aika lailla sitä nestettä. Mutta.. ei se toisaalta haitannut. Oli kosteaa syötävää. Ihan hyvää. Ainakin jos haluaisi vähentää sitä kosteutta, niin sitä ei voisi tehdä vähentämällä nesteen määrää, koska pastojen pitäisi ainakin melkein kokonaan peittyä nesteen alle. Joten jos kokeilisi lisätä sulatejuustoa, niin se voisi auttaa. Tai sitten tekee vain ihan siitä sarvimakaronista niin ei tarvitse arpoa.