Nami-hiiri oli tehnyt tammikuussa Vuohenjuustomuffinsseja tomaatilla. Ihastuin ohjeeseen heti ja eräänä vapaa-aamuna olin energisellä tuulella ja päätin tehdä näitä suolaisia muffareita aamupalaksi. Vuohenjuustoa ei ollut, joten laitoin näihin fetaa. Alkuperäisen ohjeen löydät linkin takaa, tässä omani, joka on kolmasosa alkuperäisestä.

 

Kuivat aineet:

1,6 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

Kosteat aineet:

1 muna

42 g voita sulatettuna

0,83 dl maitoa (83 g)

Täyte:

70 g fetaa

70 g tomaattia

Sekoita kuivat aineet. Lisää kosteat ja täyte. Sekoita. Annostele muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Tuosta annoksesta tuli neljä ihan kohtuullisen kokoista muffinssia. Tein niitä noin vähän, koska ajattelin, että ovat parhaimmillaan juuri paistettuina, joten turhaan niitä tehdä varastoon enempää. Ja hyviä olivat. Oikein kosteita. Tykkäsin kyllä. Ja ohje oli mitä helpoin ja nopein. Kyllä näitä saattaa tulla pyöräytettyä joskus toisenakin aamuna.

Kiitos Nami-hiirelle inspiraatiosta!