Tein tässä yhtenä päivänä leipätikkuja. Alkuperäinen ohje oli blogista elämäni ullakolla (ullakolla.blogspot.com/2008/04/italialaiset-leipatikut.html) nimellä Italialaiset leipätikut.

Oman muunnokseni nimeksi tuli nyt Ei niin italialaiset leipätikut, sillä ei niissä ollut mitään italiaan viittaavaa. Eli ohje:

1½ dl vettä

25 g hiivaa

2 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

2 tl sokeria

1 kananmuna (en kyllä ole ihan varma muistinko laittaa tuon kananmunan :D)

5½ dl vehnäjauhoja

parmesaanin tilalle laitoin emmental-juustoraastetta

mausteita en laittanut ollenkaan

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola, sokeri, kananmuna ja juusto. Sekoita joukkoon suurin osa jauhoista. Alusta kimmoinen taikina. Ripottele pinnalle hieman jauhoja. Anna taikinan kohota liinan alla puolen tunnin ajan. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se tasaiseksi loppujen jauhojen kanssa. Taikinan pitää olla rakenteeltaan kiinteää. Pyörittele taikina kapeiksi tangoiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Kohota peittämättä 15 minuutin ajan. Ripottele pinnalle vettä. Paista 175 asteisessa uunissa 20 minuutin ajan.

Itse valelin tikkuja kesken paiston toisenkin kerran, ja pidin niitä sitten hieman pidempään uunissa kuin tuon 20 min. Tuosta taikinasta tuli 10 tikkua, jotka oli noin sormen vahvuisia.

Olivat tosi ihania, ja voin lämpimästi suositella. Ensi kerralla ajattelin kokeilla parmesaanilla, kerron sitten miten kävi.