Blogihiljaisuus on taas tällä erää päättynyt. Tällä kertaa oli ihan oikea syykin tälle, nimittäin kolme viikkoa kestänyt nettipimento. Nyt netti pelittää taas ja on aika päivitellä vähän viime aikoina laiteltuja ruokia.

Olin tuossa yksi viikonloppu yksin kotona ja vähän teki mieli leipaista jotain erikoisempaa. Tai no, erikoisempaa ja erikoisempaa, mutta jotain sellaista mitä en ole ennen tehnyt. Toisaalta taas en jaksanut panostaa sen vertaa että olisin mitään ihan kokonaan uutta tehnyt, joten tällainen sitten syntyi.

Taikina:

1 dl lämmintä vettä

1 tl kuivahiivaa

1 rkl öljyä

ripaus suolaa ja sokeria

n. 1,5 dl vehnäjauhoja

Täytteet:

tuorejuustoa

kinkkua

tomaattia

kapriksia

juustoraastetta

Sekoita aineet löysähköksi taikinaksi, ei ole tarkoitus kaulia tätä, eli sellainen sormin työstettävän löysä. Anna kohota liinan alla 30 min.

Öljyä 15 cm irtopohjavuoka ja taputtele taikina jauhoisin sormin vuokaan, myös reunoille. Voitele pohja ja reunat öljyllä. Sipaise pohjalle myös hieman tuorejuustoa. Ripottele päälle kinkku, tomaatti ja kaprikset ja viimeiseksi juustoraaste. Paista 225 asteessa n. 20 min.Ja komea pizzahan siitä tulikin. Tosi hauskan näköinen. Ja mikä maku! Pohjasta tuli sanalla sanoen täydellinen. Ihanan makuiset nuo reunat kun voitelin ne öljyllä ja sitten se pinta rapsakoitui, mutta oli kuitenkin myös tosi pehmeä ja mehevä sisältä. Tätä ehdottomasti toistekin.