Ohjeen löysin Voisilmäpelistä. Alunperin se on Nigella-ohjelmasta, mutta Voisilmäpelin tekijä oli vähän muutellut ohjetta terveysystävällisemmäksi.

Guinness-suklaakakku

2 1/2 dl Guinnessia (tai vastaavaa, minä ostin olueni Siwasta joten sitä otetaan mitä saadaan, eli nyt tummaa Gourmet-olutta.)


200 g voita
2 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
4 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl creme fraichea
2 munaa
vanilijasokeria

4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl ruokasoodaa

kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 1/2 dl tomusokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa

Mittaa kattilaan olut ja voi. Hämmentele miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut. Lisää kaakaojauhe ja sokeri ja sekoita, kunnes ainekset ovat sulaneet sileäksi, tummaksi seokseksi. Siirrä syrjään liedeltä.

Olut ja voi keittymässä :)

Vatkaa kevyesti keskenään creme fraiche, munat ja vaniljasokeri. Sekoita olut-voi-kaakaoseokseen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja sooda ja lisää ne sen jälkeen taikinaan.

Jossain välissä on toki tärkeää maistaa olutta, ettei vain ole pilaantunutta ja tullut lasin makua :D

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjakakkuvuokaan (ks. ohje vuoan vuoraamiseen alempaa). Paista 180-asteisessa uunissa n. 40-60 minuuttia. Varo paistamasta kakkua liian kuivaksi, se on herkullisinta hieman kosteana. Halutessasi voit hiukan kostuttaa paistettua kakkua yli jääneellä oluella.

Kun kakku on jäähtynyt valmista kuorrutus. Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri kevyesti vatkaten. Lisää joukkoon kerma. Levitä kuorrute kakun päälle Guinness-tuopin vaahtoa matkien.

Saa vetäytyä muutaman tunnin tai jopa yön yli, jotta on parhaimmillaan.

Kuvaa valmiista luomuksesta, jahka saan kuorrutukset laitettua.

Ohje vuoan vuoraamiseen:

Tämä ohje on Patricia Lousadan Ihana suklaa-kirjasta, ja itseäni on ainakin auttanut.

Kasaa vuoka, eli pohja paikalleen ja reunat kiristetään paikalleen. Leikkaa leivinpaperista vuoan reunan korkuinen pitkä pala ja vuoan pohjan kokoinen pyöreä pala.

Leikkaa pitkiin leivinpaperisuikaleisiin n. 1,5 cm syvyisiä viiltoja n. 1,5 cm välein.

Taita kevyesti jokainen lipare toiseen suuntaan. Siis kaikki samaan suuntaan. Voitele vuoka öljyllä kauttaaltaan. Aseta palat vuoan reunoille, että ne ottavat öljyyn kiinni ja reuna koko matkalta. Nuo lipareet tulevat siis pohjaa vasten. Pistä lopuksi pyöreä kappale vuoan pohjalle.