Pikaisesti kaupassa käydessäni tässä joku päivä sitten nappasin matkaan kanaa. Sitä ei taas ole ihan hetkeen ollut, ja oli jossain tarjouksessakin. Ostin siis ensimmäistä kertaa ikinä Atrian Shanghaimaustettuja broilerin koipia. Siitä sitten inspiroituneena ajattelin tehdä wokkia. Lueskelin netistä joitain ohjeita, mutta omassa pikku päässä ruoka lopulta kuitenkin syntyi.

Paista kananuijat uunissa ohjeen mukaan.

Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli ja valkosipuli. Kuulottele ja lisää soija ja chilikastike ja ananasmehu.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Pilko tomaatit ja lisää sipulien joukkoon ne ja pakastevihannekset. Anna kypsyä n. 5 min.

Lisää ananaspalat ja anna lämmetä. Lisää kanat ja niistä paistossa valunut neste. Maista ja mausta.Lisää valutetut nuudelit. Sekoita pannussa tai siirrä isoon kulhoon ja sekoita siinä.

Jos käytät kanasuikaleita, paista ne ensin pannussa ja siirrä sivuun ja paista samassa pannussa pesemättä loppuruoka. Lisää kanat lopuksi joukkoon ja anna lämmetä hetki.Hyvää tuli. Nopeaa ja helppoa. Ja värimaailma on ihana. Tuli jotenkin lapsuus tuosta kuivamarinadin mausta mieleen. En tiedä sitten onko meillä ollut sellaisella maustettuja kanoja aikoinaan kotona paljon käytössä. Todella tuttu maku kuitenkin oli. Itse en ole tainnut koskaan ostaa kuivamarinoituja kanoja. En ajatuksella, vaan ihan vahingossa. Enemmän niitä märkämarinadeja taitaa olla tarjolla.