Jep.. kalsarikännit tänään edessä isännän kanssa. Mutta ei ihan perinteisin menetelmin, sillä ostin tuossa joku aika sitten Citymarketista Jell-ota. Jyväskylän Seppälän Citymarketissa on ainakin, en tiedä onko muualla päin, sellainen hylly lähellä kassoja, missä myydään kaikkea peri Amerikkalaista. Siellä on Hersheyshejä, vaahtokarkkilevitettä, mac'n'cheeseä yms yms. Kaikkea mielenkiintoista (ja kallista) siis. Jell-o ei ollut kovin kallis, joten hennoin sellaisen ostaa.

Eli Jell-o on hyytelöjälkiruoka, joka valmistetaan kivasti ja nopeasti keittämällä vettä, laittamalla Jell-o-jauhe sekaan, lisäämällä kylmää vettä ja sitten jäähdyttämällä. Kun tähän lisää viinaa, tulee elokuvien teini/opiskelijabileistä tuttuja Jell-o shotteja, jotka ovat pienissä shottilaseissa, ja kipataan kurkkuun. Jell-ota on useita eri makuja, minulla on nyt vadelma. Saa nähdä, kai noilla ainakin krapulan saa aikaiseksi ;)

Ohjeen otin wikihow.comista. Googletin ja sen ohje oli hyvin ymmärrettävissä. Ohje oli kaksinkertainen, mutta pienensin sitä koska Jell-ota on vain yksi paketti.

2,45 dl kiehuvaa vettä

85 g Jell-ota (1 paketillinen)

0,9 dl kylmää vettä

1,5 dl kylmää alkoholia

Alkoholin vahvuudesta siellä selitetään jotain mitä en ehkä ihan tajunnut, mutta ostin Suomiviinaa, joka on 32 prosenttista, ja sitä laitetaan käsittääkseni juuri tuo 1,5 dl.

Vesi kiehautetaan ja otetaan pois levyltä. Sekoitetaan Jell-o-jauhe kuumaan veteen ja sekoitellaan kunnes jauhe on kunnolla liuennut. Lisätään kylmä vesi ja alkoholi. Käsittele kupit mihin laitat Jell-oshtsit cookin spraylla, joka kai sitten on öljyä. Laita joka pikku kuppiin esim. pikkulusikka tai hammastikku tms. auttamaan Jell-on nauttimista. Annostele Jell-o kuppeihin. Ostin vartavasten muovisia kertakäyttöshottilaseja. Laita kupit tarjottimelle ja jääkaappiin, ei pakastimeen, ja anna jähmettyä 2-4 tuntia.

Heh.. No ei nuo pahalta maistu. En voidellut kuppeja, mutta olisi pitänyt. Eivät nimittäin irronneet kovin hyvin. No, laitoin niihin sellaiset koktailtikut, ja niillä kun pyöräytti tuon kupin reunoja myöten, niin se tuli melkein kokonaisena ulos. 32 prosenttisesta viinasta ei tullut kovin vahvoja. Ei viina maistunut juurikaan. Näitä tehdään kyllä joskus uudestaankin. Hauska kokemus. Niin ja jähmettyivät tosi nopeasti. Parissa tunnissa.