Isännän suvulla oli mummolapäivät, eli lapsenlapset ja lapset kerääntyivät mummolaan uimaan, saunomaan ja syömään. Jotta mummo ei rasittaisi itseään, oli tarkoitus, että jokainen tuo jotain. Me veimme kinkkuhyrriä. Alkup. ohje löytyy linkin takaa, tässä omani. Ohjeesta tuli 2 pellillistä, eli n. 30 kpl.

1 pkt lehtitaikinalevyjä (500-600 g)

200-300 g kinkkua

1/2 punaista paprikaa

200 g tuorejuustoa

kourallinen juustoraastetta

1 kananmuna/keltuainen

Ota taikinalevyt sulamaan levinlaudalle. Tee täyte: pilko paprika pieneksi, samoin kinkku. Jos käytät valmiita suikaleita, pilko niitä vielä pienemmäksi. Sekoita aineet keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan.

Jos käytät yhtä isoa lehtitaikinalevyä, kauli sitä hieman suuremmaksi. Jos käytät pieniä levyjä, liitä ne huolella toisiinsa ja sitten kaulitse. Itse kaulitsin 8 pikkulevyn pakkauksesta kaksi isoa levyä. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi. Kääräisin rullan elmukelmuun.

Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Voitele munalla tai keltuaisella. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

Nämä ovat lämpiminä parhaita, ja kylminä aika karskin makuisia. Eli suosittelen tarjoamaan ainakin huoneenlämpöisinä, ellei jopa lämmitettyinä.