Tein Juniorille tossut, kun sen jalkoja palelee ulkona ja niihin kertyy lumipallukoita. Ostin jo aiemmin mallikappaleet Minimanista, ja niistä vähän otin mallia kiinnitykseen. Tossut on tehty Coton de Tulear-kokoiselle koiralle. Tein ne vaaleasta fleecestä, kun sitä sattui olemaan palanen kaapissa.

Ensin mittailin vähän niitä kaupan mallitossuja, ja piirisin niiden mittojen mukaan kaavat. Eli iso suorakaide on 17 cm x 12 cm, niin että pidempi tulee tossuun vaakasuoraan eli tassun ympäri ja lyhempi sivu on sitten tossun korkeus. Pieni pyöreä pala on tossun pohja, ja halkaisijaltaan 5,5 cm (vaikka kuvassa lukee että säde on 5,5 cm niin siis oikeasti halkaisija on sen 5,5 sm). Ja sen ympärys on 17 cm. Ympärys on tärkeämpi kuin halkaisia, mutta halkaisija on helpompi mitata.

Kiinnitys tulee tarranauhalla. Eli sitä karvaista nauhaa tarvitsi 20 cm ja terävämpää nauhaa 8 cm. Ne ommellaan toisiinsa selkäpuolet vastakkain, niin että lyhyempi alkaa 1 cm "sisempää" kuin pidempi. Tämä pää jossa on se 1 cm pelkkää sitä pehmeämpää nauhaa, tulee sitte sinne tossun sivusauman väliin, jolloin se on tukevasti paikallaan, ja sillä on hyvä kiinnittää tossu.

Ompele varovasti, ettei neula katkea. Langan sotkeutumista oli pariin kertaan, mutta ei mitään kovin pahaa ottaen materiaalin huomioon.

Tässä kuvaa valmiista tossuista. Eihän ne kauniit ole ;) mutta ajaa varmasti asiansa ja pysyy paikoillaan.

Tässä vielä tossu koekäytössä, ja kuten alemmasta kuvasta voi päätellä, meidän nuorimmainen ei oikein ole kovin innokas kuvattava, ainakaan tossut jalassa :)

EDIT: Ensimmäinen koekäyttö takana autenttisissa olosuhteissa, ja tutkimus paljastaa, että takatassuissa saisi olla aavistuksen pidemmällä varrella varustetut tossut. Eli näistä ensimmäisestä kahdesta tuli sitten etutassujen tossut ja täytyy tehdä sitten takatassuihin toiset pidemmällä varrella. Tämä siksi, että tuon kiinnityksen saa tuon jalan ison nivelen yläpuolelle, jolloin se pysyy paremmin noissa ripakintuissa.