Eilinen chorizon loppu sai siis olla tänään kanan mausteena.

kanaa (nuijia, koipireisiä, rintapaloja...) (minulla koipireisiä)

chorizoa

3 pientä sipulia

vettä

kasvisliemikuutio

rosmariinia

timjamia

laakerinlehti

suolaa

loraus soijakastiketta

loraus sitruunamehua

maizenaa suurustamiseen

Kuumenna voita padassa ja lisää chorizo paloina. Anna tekeytyä pieni hetki ja siirrä chorizot sivuun odottamaan. Paista kanapalat ruskeaksi mutta ei kypsäksi padassa. Minun pataan sopi kaksi koipireittä kerralla, joten siirsin paistuneet myös hetkeksi sivuun. Laita pataan sipulit ja kuulottele hetki. Lisää vettä, jotta kanan paistosta pohjalle palaneet aineet liukenee nesteeseen. Lisää kanat ja makkarat pataan. Lisää nestettä, jotta kanat lähes peittyvät. Lisää mausteet ja kuumenna viehuvaksi. Lisää kiehuvaan nesteeseen hieman maizenaa koko ajan sekoittaen. Siirrä pata ilman kantta uuniin, n. 200 astetta. Anna olla 20 min ja laita kansi päälle. Paista vielä n. 45min-1h, kunnes kanat ovat kypsiä. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kuvassa kasvikset vievät kyllä kaiken huomion, kun tuo ruoka on muuten aika valjun väristä. Mutta hyvää se oli, ja edellispäiväisen pastan kanssa kastike oli oikein oiva työlounas.