Tein illan ratoksi cannelloneja. Ohjeen löysin Cebicilta ( http://cebic.vuodatus.net/blog/category/Pastaruoat) samalla niemellä, eli Cannellonit jauhelihatäytteellä.

 

Ohje:

400 g jauhelihaa

2 sipulia

4 valkosispulin kynttä (en laittanut)

1/2 paprikaa kuutioina (ihan alkuperäisessä ohjeessa oli porkkanaa 1 kpl raasteena)

2 dl vettä

1 rkl lihafondia (en laittanut)

1/2 prk salsaa (en laittanut)

valkopippuria, mustapippuria, suolaa, oreganoa (en laittanut)

100 g meetvursti-sulatejuustoa (laitoin savuporosulatejuustoa)

(laitoin vielä lisäksi hiukan ranskankermaa, kun sitä sattui olemaan jääkaapissa)

50-100 g emmental-raastetta

1 pkt cannelloni-putkia

päälle:

400 g paseerattua tomaattia (laitoin murskaa) + 2 rkl vettä huuhtomiseen

1 prk ruokakermaa + 2 rkl vettä huuhtomiseen

100 g emmental-raastetta

Paista pilkotut sipulit ja jauheliha pannulla. Lisää paprika (porkkana). Kypsentele hetki. Lisää vesi ja mausteet ja sulatejuusto. Hauduttele 10 min ja lisää juustoraaste. Sekoita.

Aseta cannelloniputket pystyyn johonkin astiaan. Laita täyte niiden sisään. Itse laitoin pikkulusikalla, oli aika tuhraamista. Kippaa täytetyt putket kyljelleen uunivuokaan ja kaada päälle paseerattu tomaatti, ruokakerma ja juustoraaste.

Paista 225 asteessa n. 30 min.

 

Tuo vuoka ei ollut omiaan noiden cannellonien tekoon, sillä ne eivät mahtuneet siihen oikein järkevästi. Viimeiset kolme rikoin ja laitoin palasina tuohon oikeaan alakulmaan, joka näyttää hieman erilaiselta. Ei sitä syödessä huomannut, mutta rikkoi se hieman ulkonäköä tuossa vuoassa.

Maku oli ihan onnistunut. Isäntä ei pitänyt siitä, että ohjeessa oli sulatejuustoa. Lupasin ensi kerralla kokeilla ilman. Toihan se siihen sellaisen kevyen hassun maun. Muuten tykkäsin, että oli helpompi tehdä kuin vaikka lasagne, mutta niiden tuubien täyttäminen oli aika hikistä. Pohdiskelin, että voisihan tuon tehdä lasagnelevyilläkin, mutta tuolla kastikkeella. Ehkä kokeilen joskus.

Huomenna vuorossa hernekeitto kinkulla :)