Kaapissa pyöriskeli grillimakkarapaketti ja siitä sitten ruokaa laittelemaan. Ohjeeseen otin inspiraatiota tästä keväällä tekemästäni ruuasta.

4 grillimakkaraa

2 tomaattia

provencen yrittisekoitusta

öljyä

juustoa (Isännälle emmentalia ja itselle pecorinoa)

Vedellään syvät viillon makkaroihin n. sentin välein, mutta ei ihan loppuun asti. Tunge tomaattiviipaleita väleihin. Nosta varovasti pohjasta tukien makkarat vuokaan. Sekoita tilkka öljyä ja provencen yrttisekoitusta keskenään ja lirittele makkaroiden päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 20-30 min.

Kaveriksi makkaroille tein perunamuussia, jossa on lisänä hieman pinaattia. Tee normaalisti perunamuussi. Lopussa lisää pöydällä tovin sulanut pakastepinaatti (taisin laittaa n. 4 pellettiä neljän hengen muussiin) ja sekoita tasaisesti muussin sekaan. Muussia voi vielä lämmäyttää varovasti levyllä jos pinaatti on sitä kovasti viilentänyt.

Ei pinaatti kamalasti maistunut tuossa, mutta hauskan värinhän se antoi. Tässä lisänä vielä viipale peltileipää.