:) Olin lasagnen perään, mutta en jaksanut yhtään panostaa mihinkään juustokastikkeisiin sun muihin. Kiero mieleni kehitteli sitten tällaisen ohjeen, joka ei kylläkään kamalasti lasagnea muistuta, mutta oli kyllä ihanaa.

400 g jauhelihaa

2 keskikokoista sipulia silputtuna

1 kg tomaatteja kaltattuna ja paloiteltuna

1 kesäkurpitsa raastettuna

½ paprikaa pilkottuna

fond du chef härkä

tilkka vettä

suolaa

mustapippuria

sokeria

1 munakoiso

9 pastalevyä

200 g fetaa

Ruskista jauheliha, lisää sipulisilppu ja paista jauheliha kypsäksi. Lisää tomaatti sekä tilkka vettä ja hieman suolaa. Anna hetki keittyä kannen alla. Lisää paprikakuutiot sekä raastettu kesäkurpitsa ja fond du chef. Anna keittyä ainakin sen aikaa, että tomaatit alkavat hajota soseeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Viipaloi munakoiso ja murustele feta. Kasaa lasagne. Laita pohjalle kerros kastiketta, pastaa, fetaa, munakoisoa, kastiketta. Minulla tuli kaksi kerrosta pastaa ja 2 ½ kerrosta munakoisoa. Munakoisokerrosten päälle laitoin vielä pikkuisen rippauksen suolaa ja mustapippuria. Laita päällimmäiseksi kerros jauhelihaa, ja huolehdi, että se peittää pastalevyt kunnolla. Paista 200 asteessa n. 40 min. Itse annoin sen vielä olla jälkilämmöissä hetken aikaa ennen syömistä.

Tosi hyvää tuli tosiaan, mausteet olivat kerrankin kohdillaan. Joskus sitä yllättää ihan itsensäkin miten hyvää onnituu tekemään :)

Kuva on kyllä aika hirvittävä :D Mutta maku oli niin loistava!

Munakoiso on kyllä ainakin meidän keittiössä aivan liian aliarvostettu tuote. Eihän se kamalasti miltään maistu, mutta hyvin maustettuna tuo hienosti niitä tarpeellisia "puoli kiloa päivässä", eli kasviksia.