Blogissa on viimeaikoina ollut hieman hiljaisempaa ja syynä oli rouviintuminen. Nyt se on sitten tapahtunut, joten voisi toivoa ja kuvitella, että blogillekin olisi taas enemmän aikaa :)

Ensi töikseni laittelin tässä kylmän tuulen innostamana ihanaa lämmintä keittoa, jolle voisi antaa vaikka nimeksi Lämmittävä krakovanmakkarakeitto. Tästä tulee ehkä n. 4 annosta.

öljyä kuulottamiseen

3 pientä sipulia, viipaleina

1 iso paprika, suupaloina

1 pkt Pirkka krakovanmakkara,a viipaleina

2 tomaattia, pieneksi paloiteltuna

vettä, ehkä 5 dl

1 prk tomaattipyrettä, sellainen pieni purkki

reilu 2 dl pientä makaronia

2 dl pakastemaissia

1 härkäfondikuppi

ripaus sokeria

suolaa, mustapippuria, cayannepippuria, ripaus chiliä

Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli ja kuulota. Lisää paprika ja jatka kuulottelua hetki. Lisää makkarat ja paista vielä tovi. Lisää tomaatit, vettä sekä tomaattipyre. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pasta ja maissi ja keitä lähes kypsäksi. Mausta ja maista, keitä valmiiksi ja nauti lämmittävästä tunteesta.

Oli ihanaa, kertakaikkiaan. Kyllä keitot on parasta kun on kylmä, etenkin jos niissä on vähän potkua mukana. Tässä jo itse krakovanmakkara tuo mausteisuutta, mutta lisäksi laitoin ripauksen chililastuja, joten kiva pieni jälkipolte jäi huulille. Lientä oli aika vähän, mutta se oli tietoinen valinta, kun halusin siitä hieman sellaista paksumpaa kuin ihan silkkaa vettä.

Kyllä noita erikoisempia makkaroita vaan kannattaa ostaa, ovat kyllä poikkeuksetta olleet hyviä tähän asti. Vielä kun joskus muistaisi ostaa jotain tuoremakkaraa, ne mahtaa olla hyviä.