Helteisten kelien yllätettyä koko Suomen, avasimme mekin grillikauden ihan tosissaan. Voi kun grillata voisi ympäri vuoden. On se vaan niin maailman paras tapa laittaa ruokaa.

Pöytään päätyi Leipäjuustosalaattia

Edellispäiväinen kaaliraastesäilykepaprikasalaatti taipui hieman erilaiseksi. Eli eilistä kaalia ja säilykepaprikaa, joka on muuten itsessäänkin tavattoman hyvää salaatinkastikkeen kanssa, erityisesti grilliruoan kanssa. Sekaan lisättiin vähän lisää paprikaa, kurkkua ja salaatinkastiketta.

Lämmin kasvislisäke oli vielä talven jäljiltä sisällä ihan kattilassa keiteltyjä pakaste pariisinporkkanoita ja maisseja.

Ja tässä tämä ihanuus, kermaviilimaustekurkkukastike. Ilman tätä ei kesä tule. Eli 2 prk kermaviiliä, 3-4 maustekurkkua, 2-3 valkosipulin kynttä, etikkaa, sinappia, suolaa, sokeria ja mustapippuria. Purista valkosipuli kermaviilin joukkoon, pilko maustekurkut mahdollisimman pieneksi ja sekoita joukkoon. Mausta maun mukaan. Yleensä teen todella kurkkuisen tästä, mutta nyt ajattelin kokeilla hieman nesteisempää versiota, enkä kyllä tykästynyt. Eli kurkkua paljon, että on sakeaa.

Tässä vielä koko annos, jossa jo mainittujen lisäksi uuniperunoita ja possu-kanavartaita, jossa myös hieman luumua välissä.