Kaapissa oli pari bataattia. Niille piti keksiä jotain kaveria ja mies halusi lohta. Ostettiin sitten lohifilettää ja sellainen savustuspussi, josta siis tulee kalaan savunmakua ihan kotiuunissa.

Ihan kiva savun maku tuli. Kalaa oli n. 700 g, ja paistoaika oli n. 20-30 min. Paistopussin ohjeen mukaan. Ihan kätevä. Savun haju oli hetkellisesti aika voimakas. Mutta voin suositella.

Bataatit:

Pesin bataatit, ja pilkoin ne pitkittäin nejlään osaan. Voitelin leikkauspinnat öljyllä ja ripottelin päälle hieman suolaa. Paistoin uunissa pellillä 200 astetta ja n. 30 min. Bataatin kanssa tarjosin kermaviilikastiketta, johon tuli:

1 prk kermaviiliä

n. 1 dl fetaa

mausteiksi sinappia, suolaa, mustapippuria ja etikkaa oman maun mukaan

Feta tilsitään haarukalla muruksi ja sekoitetaan sekaan kermaviili ja mausteet. Annetaan maustua hetki jääkaapissa. Sopi ihan hyvin kalankin kanssa.

Lisäksi olin vielä tehnyt Makuhetkiä-blogin (www.makuhetki.vuodatus.net/) ohjeen mukaista Sipulisalaattia, eli punasipuli pienitään ja laitetaan kulhoon pilkotun salaatin kanssa. Maustetaan sokerilla, mustapippurilla, öljyllä ja punaviinietikalla. Laitoin hieman liikaa sipulia, joten maku oli mielestäni aika voimakas.

Ruuan kaverina oli valkoviiniä Etelä-Afrikasta. Oli aika edullinen pullo, mutta ei makukaan mikään maatamullistava ollut. Kai sillä humalan saa aikaiseksi kuten millä muulla tahansa :D

Kaikenkaikkiaa ihan hyvä perjantai-illan ateria, ei joutunut pettymään. Bataattia tulee kyllä käytettyä ihan liian vähän.