Löysin tuossa joku aika sitten pakastealtaasta Finduksen Green Deli Greek Warm Salad-pakasteen. Pakasteessa on tomaattia, punasipulia, pinaattia, sokeriherneitä, tuorejuustoa, mustia oliiveja sekä mausteita. Salaatti lämmitetään pannulla öljytilkassa muutaman minuutin ajan.

Melko hauska tuttavuus oli. Isäntä ei tokikaan innostunut kun oli oliiveja, mutta itse kyllä tykkäsin. Pussissa on 400 g tuotetta ja siitä tulee n. 2-3 annosta esim. lihan kaverina tarjoiltuna. Helppo hätävara pakkaseen.

1323704322_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lämpimän salaatin kanssa syötiin ranskalaisia, Lidlin jotain lihapötkylöitä sekä tzazikia. Tzazikiin tuli

200 g kreikkalaista jogurttia

1/2 kurkku

valkosipulia 1-2 kynttä

sitruunamehua

kuivattua minttua

suolaa

mustapippuria

sokeria

Valuta jogurttia suodatinpussilla vuoratussa tihessä lävikössä puolisen tuntia. Heitä hera ja suodatinpussi pois ja jogurtti kuppiin. Raasta kurkku ja laita lävikköön, painele liika vesi pois. Purista valkosipuli. Lisää kurkku ja valkosipuli jogurttiin. Mausta ja anna tekeytyä tovi. Nauti lihan kanssa.

Tzaziki on vaan niin hyvää, voisin syödä sitä ihan kaikkien liharuokien kanssa. Tosin, pakko sanoa, että tuoreesta mintusta tulisi vielä miljoona kertaa parempaa kuin tästä kuivatusta. Ensi kesänä perustan kyllä ihan valtavan minttuviljelmän ja pakastan sitten talven varalle valtavat määrät tätä ihanuutta pääasiassa tzazikia varten.