Joltakulta ihmiseltä olen tämän joskus saanut, mutta en vielä koskaan ole testannut. Nyt iski inspis ja eikun karppaamaan :D Eli Karpin pizzapohjaan tulee seuraavat aineet:

200 g maitorahkaa

150 g emmentaljuustoraastetta

2 kananmunaa

12 g vehnälesettä

24 g ruisjauhoja

Aineet sekaisin. Levitä pellille. Uunissa 200 astetta 10 min, täytteet päälle ja 10-15 min. Täytteessä pysyin myös karppilinjalla ja laitoin sipulia, tomaattia, paprikaa, kinkkua, kaprista, oliivia ja juustoa.

Aika mielenkiintoinen ensikokeiluksi. En ihan ekasta kerrasta lähtisi tämän maun puolesta liputtamaan. Maku oli, niinkuin arvata saattaa, hyvin erilainen kuin tavallinen pizzapohja. Maun omituisuudesta kun pääsi ylitse, totesin, että toimii sikäli, että oli yhden palan vasta syönyt tuosta ehkä puolen pellin kokoisesta pizzasta, kun oli jo sellainen olo, ettei enempää ainakaan nälän takia tarvisi ottaa. Lisäksi, vaikka tietysti sitten sitä söinkin liikaa, niin siitä ei tullut ollenkaan sellainen hiilaripizzalle ominainen pöhöttynyt ja tuskainen olo.

Eli positiiviselle mielellä jäin ja aion testata vielä uudemmankin kerran. Makukin on varmaan vain tottumiskysymys. Tuosta pohjasta tulisi varmaan myös kiva piirakkapohja.