Oli keitettyä spagettia jääkapissa ja mietin mitä sille tekisin. Päädyin sitten tekemään minestronekeittoa. Reilusti soveltaen, tietysti :) Ohjetta katsoin vähän sieltä sun täältä josta sitten koostui omassa päässäni tällainen versio:

purkki tomaattimurskaa

saman verran vettä

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

babyporkkanoita pakasteesta

50 g salami- ja kinkkusuikaleita molempia

1 prk vihreitä papuja (225 g)

keitettyä spagettia

mustapippuria, sokeria, kasvisliemikuutio

Kuumenna tomaattimurska ja vesi kattilassa. Lisää mausteet ja sipulit ja anna kypsyä n. 30 min. Sipuleita voi myös ekana kuulottaa tilkassa öljyä, mutta enpä nyt tehnyt niin. Lisää porkkanat ja lihasuikaleet. Anna kiehua n. 5 min. Lisää pavut sekä pätkitty spagetti. Anna tekeytyä minuutti ja tarkista maku.

Oli niin hyvää. En ole kamalan montaa kertaa minestronea syönyt, mutta tämä maistui kyllä aika lailla siltä kuin miltä muistinkin. Ehdottomasti teen tätä toistekin!