Olen aina ollut aika huono leipomaan. Inhoan sitä, kun taikina tarttuu käsiin ja jokapaikkaan. En jaksa vaivat. Yleensä teenkin sämpylät esim. niin, että sekoitan vain löysähkön taikinan lastalla, ja sitten nostelen siitä kökkäreitä pellille. Nyt olin sitten kuitenkin kuunnellut tarpeeksi siitä, kuinka ihanaa on kun taikina on kunnolla alustettu ja vaivattu. Että rakenne on jotain ihan muuta kuin silloin kun vain sekoitetaan aineet.

Eli tuumasta toimeen ja kokeilemaan. Eli yhden pizzan ohje:

1,5 dl vettä

2 tl kuivahiivaa

ripsaus suolaa

tilkka öljyä

jauhoja

Sekoitetaan aineet ja vaivaillaan taikinaa kunnes se lopettaa tuskaisen käsiintakertumisensa. N. 10-15 ehkä. Annetaan kohota liinalla peitettynä 30 min.

Tässä kuvaa kohotetusta taikinasta. Se kohosikin ihan eritavalla kuin yleensä. Katsokaa sitä! Täydellinen ihana pehmeä sileäpintainen pallero. Ihana. Oli oikein sääli alkaa siitä tehdä mitään kun se oli niin ihana.

Kuvassa muuten se aiemmin mainitsemani uusi kaulin, joka on kyllä mahtavan upea. Hyvin toimi pizzassakin, vaikkei tarvetta juuri tuonmalliseen kaulimeen ollutkaan. Halusin vain testailla.

Eli sitten leivoskellaan taikinasta pizzapohja ja nostetaan se pellille. Tein kaksi pizzaa. Toisen paistoin reikäpellillä ja toisen tavallisella.

Täytteiksi tuli pizzakitistä jäänyttä tomaattikastiketta, ananasta, kebablihaa ja emmentalmozzarellajuustosekoitusta.

Ja toiseen pizzaan samaa kastiketta, ananasta, tonnikalaa ja juustoa.

Paistetun pizzan reunoista tuli todella herkulliset, kun taikinaa oli vaivattu oikein kunnolla. Peltien paistotuloksissa ei kamalasti eroa ollut, että en nyt sitten tiedä onko se reikäpeltin niin kamalan tarpeellinen. Tuleehan sillä ainakin kivoja kuvioita leivonnaisten pohjaan.

Juusto ruskettui todella hätäiseen, en tiedä mistä kummasta se johtui. On minulla tuota samaa Pirkan sekoitusta ollut ennenkin, mutta en muista että sille ihan näin olisi käynyt. Ehkä sekin oli vaivaamisesta johtuvaa :D

Mutta kertakaikkiaan.. kyllä vaivaaminen kannattaa.. vaikka siitä onkin vaivaa ;)