On se hauska juttu, että kun tein ensimmäistä kertaa vuosia sitten lihapullia, oli lopputulos aivan täysi katastrofi. Lihpullat hajosivat käsiin eikä makukaan ollut kovin loistava. Ja se kastike sitten... Voi elämän kevät. Sehän nyt tiedetään ettei ruskea kastike ole ominta alaani, eikä se silloin nuoruuden itsevarmyuudessakaan kyllä sujunut ainakaan paremmin kuin nykyään ;)

Vannoin, etten enää ikinä ikinä koskaan ikinä tee yhtään ainuttakaan lihapullaa. Meni ehkä pari vuotta siitä ja näin telkkarista sen jonkun ohjelman missä oli Hanna Partanen. Hän teki broileripullia tomaattikastikkeessa ja siitä inspiroiduin jostain kumman syystä yrittämään, traumoista huolimatta. Kaupasta ei kylläkään saanut broiskun jauhelihaa, joten tein pullat naudasta ja keittelin ne ohjeen mukaan paseeratussa tomaatissa. Ja niistähän tulikin hyviä!

Siitä lähtien olen uskaltanut tehdä pullia, yleensä uunissa, joskus keittämällä ja joskus jopa paistamalla paistinpannulla, joka oli se ultimate challenge. Ruskean kastikkeen kanssa en kuitenkaan enää ole lihapullien kanssa ruvennut sotkemaan. Eli lihapullat syödään joko tomaattikastikkeen kanssa tai sitten muussin kanssa, jolloin soossia ei niin tarvitakaan.

Tällä kertaa paistoin lihapulliin pannulla voissa kauniin pinnan ja sitten pistin ne paseerattuun tomaattiin kypsymään loppuun. Mausteeksi kastikkeeseen tuli sipulia, mustapippuria, suolaa ja chiliä ihan reilusti :) Joskus on kivaa kun ruoassa on potkua, vaikka aikamoinen lälläri nykyään olenkin sen asian suhteen. Pullat oli taas ihan sillä tavallisella tavalla tehty: 400 g naudan jauhelihaa, 1-2 sipulia silppuna, valkoisipulia puristettuna, kananmuna, mausteita (suolaa, pippuria, chiliä yms). Aineet sekaisin hyvin ja sitten vaan pulliksi. Taputtele kunnolla ne pullat kasaan, etteivät hajoa paistettaessa. Sitten vaan pannun kautta kastikkeeseen kypsymään toviksi.

Sitten syödään spagetin kanssa ja hyvää on, vannon.