En ole ikuna säilönyt mitään purkkiin. En hilloja, en mehuja.. nyt sitten inspiroiduin säilömään tomaattia. Saapi nähdä onnistuiko, vai pilaantuuko kaikki käsiin. Eli keittelin tosiaan tomaattimurskaa, jonka sitten apteekista saatavalla säilöntäaineella säilöin lasipurkkeihin.

Ensin tomaatit piti kaltata. En ole tätäkään koskaan ennen tehnyt, kun olen jotenkin ajatellut, että kamala mikä vaiva, ei ne minua haittaa. Mutta nyt ajattelin tehdä ihan kunnolla kaiken.

Eli siis ensin tehdään ristikkäiset viillon tomaattien päihin. Kuvasta hieman huonosti erottuu, mutta siihen pienemmän "navan" kohdalle kuitenkin.

Sitten tomaatit käytetään kiehuvassa vedessä. Joku ehkä 10 sek on ihan ok aika. Kuumassa vedessä käyttäminen irrottaa kuorta. Leikkausviillot alkavat repsottaa ja kuori menee kurtuille.

Sitten vain otetaan kuori pois. Kivasti lähtee muuta kuin ottaa vain. Jos on vielä tiukassa, niin voi käyttää vielä vähän siellä kiehuvassa vedessä.

Tässä sitten kasa kuorittuja tomskuja. Ihania :)

Sitten tomaatit paloiksi ja pienen vesitilkan kanssa kattilaan porisemaan. Minä keittelin ehkä jonkun pari h, kun en tiennyt kauanko olisi pitänyt keitellä. Mausteiksi laitoin hiukan sokeria, suolaa ja mustapippuria. Soseutetaan sauvasekoittimella. Ihan lopuksi lisätään säilöntäaine pakkauksen ohjeen mukaan. Sitten vain purkitetaan. Minä desinfioin purkit uunissa, ja kannet kiehuvassa vedessä. En tiedä onko oikea ja paras keino, mutta näillä mennään. Liruttelin purkit ihan täyteen soossia ja sitten kannet päälle. Minulle tuli todella täydellinen määrä tuota soossia, nimittäin kolme pientä purkkia ja yksi iso purkki. Näyttää ihanalta :)

Ja itsetehty tomaattimurska on kyllä niin hyvää, ettei mitään rajaa.. Ihan kuin karkkia söisi ;) on niin makoisaa. Kerron sitten kuinka keitoksille kävi.