Sunnuntaina teimme Viron Suomen pyttipannua vastaavaa ruokaa, eli seljankaa. Seljanka on siis keitto, ja kuten meidän pyttipannu, tai italialaisten pizza, eli siihen laitetaan sitä mitä kaapista sattuu löytymään. Ohje on vuonna 1986 painestusta virolaisen keittiö herkkuja esittelevästä kirjasta, jonka nimeä en nyt valitettavasti pysty muistamaan. Ohjekin tulee nyt ihan hatusta.

hapankaalia (ehkä n. 500 g)

2 nakkia

3 rkl tomattisosetta

meetvurstia

1 porkkana

1 sipuli

pieni purkki säilöttyjä sieniä (tuoreet tai pakastetutkin käy)

maustekurkku

1 tl sokeria

oliiveja

kaprista

kokonaisia mustapippureita

suolaa

smetanaa tai ranskankermaa

Kuulotellaan sipulit, porkkanat (ja sienet jos ovat pakastettuja tai tuoreita) kattilassa. Lisätään sekaan hapankaali ja nestettä. Keitellään hetki. Lisätään mausteita ja tomaattisose. Pilkotaan nakit ja meetvursti, ja lisätään. Samoin suolakurkku. Maistellaan  ja maustellaan, ja lisätään sokeria, joka pyöristää makua kivasti. Ihan lopuksi lisätään oliivit ja kaprikset, ja nautitaan saman tien smetanan tai ranskankerman kanssa. Meillä ei nyt sattunut olemaan noista kumpaakaan, joten käytimme kermaviiliä. Ihan ok sekin oli, vähän vähemmän tuhti.