Uusi-Suomesta löysin ohjeen. Tämä oli isännän toive. Itse en edes tiennyt mitä tämä on, mutta kun ladoin aineita vuokaan, se alkoikin vaikuttaa tutulta, ja totesin että on meillä kotona sittenkin ollut tätä ruokaa, en vain muistanut.

1 kg perunaa
2 isoa sipulia
500-600 g naudan paistia
20 g voita
5 kokonaista maustepippuria
suolaa
mustapippuria
2 laakerinlehteä
3 oksaa tuoretta timjamia
n. 5 dl lihalientä
hienonnettua persiljaa

Viipaloi perunat ja suikaloi sipulit. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja nuiji niitä hieman. Kuumenna paistinpannulla voi ja ruskista sipulit, laita ne sivuun hetkeksi. Ruskista myös lihaviipaleet ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Huuhtele pannu tilkalla vettä ja kaada liemi pataan. Lado pataan kerroksittain perunaa, lihaa ja sipulia sekä mausteita (maustepippurit, suolaa, mustapippuria, laakerinlehdet ja hienonnettua timjamia). Kaada päälle lihalientä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Nosta pata 175 asteiseen uuniin ja kypsennä n. 1,5 tuntia välillä pinnalta painellen. Tarjoile punajuurisalaatin kera.

Elintarvikelakon takia on ollut aika huonosti lihaa kaupoissa, niin minunkin piti tyytyä keittolihaan. Sitä olisi saanut kypsentää pidempään kuin ohjeessa että olisi tullut mureaksi. Muutenkin tuo 1,5 h on aika vähän. Ei tekisi pahaa paistella enemmänkin.