Inspiroiduimpa tuossa kaupassa käydessäni ostamaan hapankaalia ajatuksenani tehdä siitä taas ah niin ihanaa ja kevyttä herkkukeittoa, eli seljankaa.

400 g hapankaalia

öljyä

1 sipulia

1-2 porkkanaa

1 valkosipulinkynsi

0,5-1 l vettä

1/2 kasvisliemikuutio

1/2 prk tomaattipyrettä

kinkkusuikaleita

salamisuikaleita

1/2 sitruuna viipaleina

1 maustekurkku paloina

sokeria, suolaa

Kuulottele viipaloitua sipulia ja porkkanaa hetki öljyssä kattilassa. Lisää silputtu valkosipuli. Kuulottele vielä hetki. Lisää hapankaali ja sopivasti vettä, kasvisliemikuutio sekä tomaattipyre ja ripaus sokeria. Anna kiehua että porkkanat hieman pehmenvät. Lisää lihat ja anna porkkanoiden kypsyä. Lopuksi lisää sitruuna ja maustekurkku. Anna lämmetä ja tarkista maku. Tarjoa smetananokareen kanssa.

1326547851_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja olipa taas ah niin ihanaa. Ei ole sanoja. Useissa ohjeissa on aina perunaa, mutta minä en sitä tässä keitossa osaa ollenkaan arvostaa. Tämä tuntuu olevan meikäläiselle se ainoa ja oikea ohje ja tällä mennään.