Tätä tein porukalle, jossa oli kasvisyöjä mukana. Kun en jaksanut alkaa kahta erillistä vääntämään, tein sitten pelkästään kasvisversion. Hirvitti miten saisin siihen makua ilman kinkkua, mutta eipä se kinkku näyttänyt mikään autuaaksitekevä ainesosa olla.

8 dl vehnäjauhoja

200 g raejuustoa

2 kananmunaa

1,5 dl öljyä

suolaa

Sekoita aineet, öljy viimeisenä. Taputtele vuokaan n. ½ normaalista uunipellistä.

½ punaista paprikaa

½ keltaista paprikaa

½ vihreää paprikaa

2 isoa sipulia

100 g parsakaalia

suolaa

mustapippuria

ruohosipulituorejuustoa

emmentalraastetta

4 dl kermaa

4 kananmunaa

Suikaloi sipuli ja paprikat. Kuulota sipulit ja lisää paprikat ja anna kypsyä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä parsakaali kypsäksi ja palastele pienemmiksi. Levitä puolet tuorejuustosta pohjalle ja lisää sipulipaprikaseos ja pienityt parsakaalit. Sekoita kananmunat, kerma, loppu tuorejuusto ja mausteita ja kaada päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteessa n. 30-40 min.

Piirakasta tuli nyt aika paksu, mutta oli tarkoituskin että palat olisivat kunnon muhkeita. Jos haluaa tehdä isommalle porukalle vähän kevysempiä paloja niin kannattaa ottaa kokonainen pelti ja taiteilla piirakka siihen. Koko pellille tämä saattaa olla aavistuksen pieni, mutta voihan pellille kyhätä vähän reunantynkää vaikka foliosta tms.

Tuo tuorejuusto antoi upeasti mehevyyttä piirakkaan ja suolaisuutta ja makua yleensäkin. Oikein hyvä piirakka tuli, vaikka kasvisversio olikin ;) Pikkuisen olen nimittäin skeptinen kasvisruokien herkullisuudesta. (Ennakkoluuloinen minä ;)) Parsakaali on ihanaa myös piirakassa ja paprikat tuo sellaista mukavaa kirpeyttä. Loistava ohje!