No nyt on koko melkein vuosi kirjoituksiä käyty läpi. Nimittäin olin aika jännän äärellä kun tajusin vihdoin, että mulle on tullut aika kamalasti roskaviestejä noihin vanhoihin postauksiin. Ja jostain kumman syystä vuodatus ei ole tuonut niitä siihen kojelaudalle mihin kaikki muut kommentit tulee. Eli en ollut ollenkaan tajunnut tilannetta. Niitä on tullut kahdella kertaa, heinäkuussa ja marraskuussa. Mutta nyt ne pitäisi olla kaikki historiaa. Mietin tuossa vain klikkaillessani että miksi ihmeessa vuodatuksen kommenttien hallinta on niin huono! Kamalan vaivalloista erityisesti noissa vääriäkäytöstilanteissa!

No... seurasi noista roskaviesteistä jotain hyvääkin, nimittäin se, että kävin läpi kaikki kirjoitukset mitä olen tähän asti tehnyt. Aika päällisin puolin, mutta kuitenkin. On hassua miten aika vääristyy omassa päässä. Osa jutuista mitä olin tehnyt joskus ihan alkuaikoina tuntui että eihän siitä ole kuin hetki kun sitä tein, mutta sitten jotkut jutut mitä olen tehnyt parin kuukauden sisään tuntuu ihan siltä että miten voi olla niin vähän vaan aikaa mennyt.

Kaikkea sitä onkin ihminen kerennyt vuodessa tekemään :) Tässä kun pitäisi viimeisiä vetoja tehdä opinnäytetyöhön, onkin hyvä tekosyy listata vähän omia lemppareita niistä mitä ole tehnyt. Laitanpa vaikka jotain joka kuukaudelta, olkaatten hyvät!

Tammikuu: Jell-o shotit, annanpa itsestäni alkkiskuvan kun heti ensimmäisenä pääsi viinakset listalle :) mutta näissä on enemmänkin se idea kuin se viina, josta tykkään. Nämä muutenkin tuntuvat olevan meikäläisen suosituin tekonen, sillä näitä haetaan ihan jatkuvasti. Eli elän toivossa että muutama on avun löytänyt blogistani.

Helmikuu: Helmikuusta en kyennyt valitsemaan vain yhtä, vaan olin pakotettu kolmeen. Ensimmäisenä Perunapizza, joka oli kyllä aivan mielettömän hyvää, mutta ei tokikaan mitään perinteisen pizzan makuista. Toisena Focaccia, joka vain oli aivan mielettömän hyvää! Hieman tavallista enemmän aikaa tässä meni, mutta maku oli aivan ihana. Kolmantena Jamie Oliverin Fantastinen kalapiirakka, joka ei piirakka kyllä ole ollenkaan, vaan vuoka. Mitään niin ihanaa perunavuokaa en ole onnistunut tekemään kuin tämä. Tässä on vain kaikki niin täydellisesti.

Maaliskuu: Maaliskuulta mieleen jäi Guinneskakku. Jälleen nämä viinakset pääsee esille :D Mutta idea oli aivan loistava, ja se olut toi siihen upea täyteläisen maun. Nerokas kakku ja vieläpä suht helppo tehdä.

Huhtikuu: Huhtikuun herkut olivat Fetapastapannu sekä Välimeren uunimakkara. Kummatkin olivat tosi hyvää perusruokaa, joita en tehty ekan kokeilun jälkeen uudestaankin.

Toukokuu: Kreikkalainen lounasmunakas ilahdutti makuhermojamme toukokuussa. Kananmunan ystävälle täydellinen ohje. Hieman erilainen, maistuva.

Kesäkuu: Kesäkuu oli vähän hiljaisempi ruoanlaittokuukausi. Sieltä kuitenkin bongasin ihan perus jauhelihakastikkeen, jota en taas ole tehnyt luvattoman pitkään aikaan. Sillointällöin se kyllä on ehdottomasti ruoka paikallaan!

Heinäkuu: Heinäkuusta jouduin taas valkkaamaan parikin suosikkia. Yrttipatongit olivat ihania, rapeita ja maukkaita. Myös Pasta Carbonara oli kuukauden löytö aiempien hieman huonojen kokemusten jälkeen. Voi taivas että se on hyvää.

Elokuu: Elokuussa tein ihanaa Katkarapuruukkua. Naminam, kuinka ihanaa se onkaan... Paljon valkosipulia ja aurajuustoa! Myös tuoreista tomaateista tehty bolognese ihastutti ja sai harkitsemaan olemaan tekemättä sitä enää ikinä purkkitavarasta. Vaan ei taida Suomen talvessa oikein hennoa ostaa tuoreita :/

Syyskuu: Syyskuussa taas innostuin kokkailemaan oikein urakalla kaikkea aivan ihanaa :) Parhaat päältä valittuna oli mm. itsetehdyt kalapuikot. Paneroinnin sisältä löytyy tasan sitä kalaa mitä sinne on laittanut, joten esim. tuoreista ahvenista voisi saada vähän muotopuolia kalapuikkoja, mutta ah niin herkullisia. Saattaapi olla, että meillä ei kaupan puikkoja enää nähdä. Kunnon läskisoosi herätti myös ihastusta niin Isännässä kuin itsessänikin. Olin aika hienosti onnistunut saamaan jo rusketusta kastikkeeseen. Kuun viimeisenä yliherkkuna oli valkosipulilihavuoka. Muistan kun menin pakkaaman ruoanrippeet muovipurkkiin jääkaappiin, niin hetken päästä minun täyty tulla takaisin hakemaan se purkki ja syömään ne loput kun se oli niin mielettömän hyvää! En vain pystynyt olla syömättä niitä loppujakin :D

Lokakuu: Lokakuun parhaaksi valikoitui Pizzakka, joka oli herkullisen hauska vaihtoehto normi pizzalle tai piirakalle. Sain siitä aivan kamalan ähkyn, kun oli niin tuhtia ja samalla herkullista.

Marraskuu: Marraskuulta oli taas kamala valinnan vaikeus... Siellähän oli vaikka ja mitä ihanaa herkkua, vaikka itse sanonkin :) Ruishampurilaiset olivat kyllä herkkua. Pihvit olivat onnistuneet ja ruisleipä vaan on välillä niin hyvää! Myös Valkosipulipatongit olivat loistava oivallus! On pitänyt tehdä niitä jo monta kertaa uusiksi, vaan en ole saanut aikaiseksi. Viimeiseksi vielä ihanainen juustokakku, jota voisi syödä vaikka kuinka paljon. Sitä tässä teinkin jo vähän eri päällisellä, mutta kyllä tuo vadelma oli aivan täydellinen!

Joulukuusta en kommentoi vielä mitään, sillä sitä on vielä kovin paljon jäljellä... Ehkä vuoden päästä sitten.

Tässä hommassa kyllä huomasi miten paljon kaikkea on tullut tehtyä, ja oikeasti onnistuttuakin oikein erinomaisestikin välillä. Paljon on tämä bloggaus minua ilostuttanut ja paljon olen saanut tämän myötä elämääni. Uutta rohkeutta tehdä ja kokeilla sekä maistaa, keinon ilmaista itseäni ja paljon muuta! Ja tietysti se suurin ilo; olen tavannut (osan oikeasti, osan vain verkossa) paljon uusia ihania ihmisiä.

Kiitos teille kaikille, että olette olemassa! :)