Tämä ohje löytyy ainakin Cebiciltä sekä Anzkulta, jotka olivat leipomassa näitä Martoissa. Ohjeesta tulee kolme patonkia.
4 dl vettä
40 g hiivaa
1/2 dl öljyä
2 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
200 g valkosipulituorejuustoa (minulla oli ruohosipulituorejuustoa)
2 valkosipulin kynttä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, lisää öljy ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa taikina hyvin. Jaa taikina kolmeen osaan (anna levätä n. 10 min) ja kauli palat sitten suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä tuorejuusto nuolijalla taikinalevylle ja lisää makua murskatulla valkosipulilla halutessasi. Kääri levyt rullalle kulmasta aloittaen. Anna kohota. Juuri ennen uuniin laittamista viillä patonkeihin viillot ja paista 225 asteessa n. 15 min.

Oli kyllä mahtinopeita ja helppoja patonkeja. Ja hyviäkin vielä :) Kohosivat kuin unelma, mutta saattoi johtua siitä, että käytin kuivahiivaa ja annostelin sitä vähän suunnilleen ;) että saattoi tulla enemmän kuin olisi tarvinnutkaan. Mutta ihana ohje, teen taatusti uudelleenkin.