Tää on niin hyvää.

4 annosta

600 g kuorittuja isoja katkarapuja (tulee ihan ok pienemmistäkin)

2 rkl voita

2-3 valkosipulin kynttä

 

Kastike:

3 dl maitoa

3 rkl vehnäjauhoja

100 g aurajuustoa

1 tl paprikajauhetta

1/4 tl cayannepippuria

(suolaa)

Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Sulata voi pannulla ja lisää hienonnettu valkosipuli. Lisää katkaravut, kannattaa paistella useammassa erässä. Paista nopeasti, älä ruskista, muuten sitkistyvät. Jaa ravut neljään uuniannosvuokaan.

Mittaa maito ja jauhot kattilaan. Kuumenna sekoittaen, ja lisää murennettu aurajuusto sekä mausteet. Kaada kuppeihin.

Kuorruta 250 asteessa muutama minuutti, että pinta saa väriä (se on koko annoksen paras herkku). Tarjoile esim. uuniperunan, ranskalaiset perunoiden tai patongin kanssa.

Minulla kaverina oli patonkia ja ranskalaisia. Mutta uuniperuna on kyllä ihan omaa luokkaansa. Onpa joskus kokeiltu keitetyllä perunallakin, mikä sekään ei ollut ainakaan kamalan huono ratkaisu ;)

Mutta tämä tosiaan on sellaista herkkua, että oksat pois. Voisin syödä tätä joka lauantain.