Raparperit sen kun kasvaa ja kaunistuu, ja äiteen puskista sain sitten muutaman varren minäkin. Niistä syntyi raparperipiirakka ohjeella, jonka bongasin täältä. Annoksesta tulee pyöreä uunivuoka.

Pohja:

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
   
Täyte:
   
3-4 dl raparperia
1 dl sokeria
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Sen jälkeen sekoita joukkoon varovasti muna. Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle. Lisää raparperi- tai omenaviipaleet tai marjoja taikinan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, sokeri, vaniljasokeri ja muna. Kaada seos raparperin päälle.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Varo, ettei pohjasta tule liian kova.

Tarjoa vanilijajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Voi kun olikin hyvää! Raparperi on niin sesonkituote, että aika harvoin sitä muulloin tulee syötyä, joten niistä harvoista kerroista on nautittava.