Juhannus meni minulta maalla, joten jäi ennakoinnin puutteessa toivottelematta hyvät Juhannukset teille kaikilla ihanaisille lukijoilleni. Nyt vielä kuitenkin hyvät keskikesät kaikille :)

Nyt on taas siis palattu kaupunkiin ja arkeen, mutta grillailua piti vielä jatkaa, kun kerta kelikin tuntui tänään suosivan.

Koska olen kamalan harvapäinen, en muistanut ottaa talon grillipaikalle kameraa matkaan, enkä jaksanut enää sitä lähteä hakemaan, joten autenttisia kuvia ei ole. Jotta postaus ei olisi ihan vain pelkkää ankeaa tekstiä, kävin lainailemassa muutaman kuvan netistä, joista selviää noin suurinpiirtein perusraaka-aineet, joita tänään grillailtiin.

(Kuvien lähteet: Perunat, paprikat ja lohi)

Ostettiin siis lohta, joka sitten savustettiin pallogrillissä. Mausteeksi lohelle laitettiin vain suolaa pintaan. Grilliin oli siis laitettu hiiliä vain toiselle puolelle ja grillin sytyttyä nostettiin sille hiillospuolelle kertakäyttöalumiinivuoassa leppälastuja, joista siis se savu sitten tulee. Lohi nostettiin folion päällä grillin kylmälle puolelle ja kansi päälle. Kohta leppälastut alkoivatkin savuta ja savustus alkoi. Kalaa oli jotain 600 g ja sen kypsymiseen meni ehkä puolisen tuntia. Savun maun voimakkuuttaa voi varmaankin sitten säädellä leppälastujen määrällä.

Kalan lisäksi laittettiin uusia perunoita vartaassa. Pienet uudet perunat siis keittettiin lähes kypsiksi, pistettiin liotettuihin varrastikkuihin ja grillattiin niin, että niihin vähän tuli paistopintaa, eli käännettiin paiston aikana vähän joka suuntaan, että tuli väriä. Jokaisen käännön yhteydessä perunoille siveltiin vähässä öljyssä olevia yrttejä: rosmariinia, timjamia, basilikaa ja kreikkalaista oreganoa sekä tietysti suolaa. Paistoaika oli ihan pari minuuttia kun olivat suoralla lämmöllä.

Kasviksen virkaa ajoi juustopaprikat, joissa paprika oli pilkottu kuuteen lohkoon, joille jokaiselle laitettiin juustoa, sinihomejuustoa tai fetaa. Sitten jokainen paprikapala omaan folionyyttiinsä ja sen verran aikaa grillissä että juusto sulaa. Meillä siis grillin kylmällä puolella n. 10 min.

Oikein kiva savuinen maku lohessa kyllä oli. Ja perunoista tykkäsin oikein kunnolla, olivat ihanan suolaisia ja yrttisiä. Jännä, että yleensä en tykkää mistään palaneesta, niin noissa perunoissa se hieman palanut pinta oli itseasiassa vain herkkua. Paprikatkin olivat hyviä. Niihin kun vielä kietaisisi pekonia ympärille, niin johan olisi epäilemättä täydellinen maku. Ihanaa tämä kesäaika, kun tulee uusia vaihtoehtoja ruoan laittamiseen.