Tämä ohje löytyi karppaus.infosta. Alla oma versioni.
2 munakoisoa (keskikokoisia)
suolaa
400 g naudan jauhelihaa
öljyä
2 isoa sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattipyrettä
basilikaa
2 dl kermaa
300 g emmentalraastetta
3 isoa tomaattia kaltattuna
Viipaloi munakoisot pitkittäin n. 4 mm viipaleiksi. Laita uunipellille leivinpaperi ja ripottele siihen suolaa. Lado munakoisoviipaleet pellille ja ripottele vielä suolaa pinnalle. Paista kahdessa erässä 200 asteessa n. 10 min.
Viipaloi kaltatut tomaatit, poista kanta sekä suurin osa siemenistä ettei tule turhaa kosteutta.
Paista jauheliha ja sipuliviipaleet öljytilkassa. Lisää silputtu valkosipuli, suolaa, basilikaa sekä tomaattipyre ja purkin huuhdevesi.
Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää 200 g juustoraastetta ja sekoita tasaiseksi.
Öljyä uunivuoan pohja. Lado pohjalle munakoisoviipaleita, päälle 1/2 jauhelihaseoksesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Lado taas munakoisoja, loput jauhelihasta sekä 1/3 juustokastikkeesta. Päällimmäiseen kerrokseen laita munakoisot, tomaattiviipaleet, loppu juustokastike sekä juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 40 min, kunnes juusto on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Tosi hyvää! Eipä tietysti noilla aineksilla voisi huonoa tullakaan :) Mutta ei minusta hävinnyt yhtään normaalille lasagnelle. Mitään kevytruokaahan tämä ei sinänsä ole, joten ei jokapäiväiseen käyttöön :) Munakoiso on herkkua!
Kommentit