Tein vihdoin saamistani Torinon Ohrahelmistä Ohrattoa. Ohjetta katselin vähän paketin kyljestä ja netistä ja kehittelin siitä sitten tällaisen:

2 1/2 dl ohrahelmiä

1 sipuli

pala paprikaa

broilerin maustamattomia suikaleita

öljyä

7 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1/2 tl mustapippuria

1 dl parmesanraastetta

Paista broilerisuikaleet pannulla tilkassa öljyä kypsiksi. Siirrä syrjään. Kuumenna vesi ja lisää siihen kasvisliemikuutio. Kuulota kattilassa silputtua sipulia öljyssä ja kun sipulit on kuultavia, lisää ohrahelmet. Kun ohrahelmet on hetken kuulottuneet, lisää n. puolet kasvisliemestä. Sekoita hyvin ja anna kiehua kuivemmaksi. Lisää sitten loppu liemi ja anna kypsyä kannen alla. Kun ovat melkein kypsiä, lisää suikaloitu paprika ja broilerin suikaleet sekä mustapippuria. Kun ohra on kypsää, lisää vielä parmesanraaste. Sekoita hyvin ja tarjoa.

Aika kalpoistahan tuosta tuli väriltään kun paprikaa oli kaapin kätköissä aika vähän, mutta maku oli kohdillaan. Tykkäsin kyllä kovasti. Ei maistunut risotolle, mutta vähän sama fiilis tuli kun on kuitenkin muutoin samanlainen ruoka. Teen kyllä taatusti uudestaan ja saatanpa jopa korvata tällä niin suuresti rakastamani risoton aina silloin tällöin.

Nämähän ovat kotimainen tuote ja näissä on runsaasti kuitua, eli senkin puolesta tosi jees. Kannattaa hankkia :)