Perjantain ruuaksi tein kanacaesarsalaattia (miten ikinä se kirjoitetaankaan). Ohje on mieheni pikkusiskolta, joten tarkkaa alkuperää ei ole tiedossa.

Jääsalaattia

rucolaa

kurkkua

maustamatonta kanaa

leipäkrutonkeja

kananmunia

parmesanjuustoa

Caesar-salaatinkastiketta

Paista kanat. Keitä kananmunat kypsiksi, mausta suolalla ja pippurilla jos haluat. Jos käytit rintafilettä, niin pilko pieneksi, tai jos käytit suikaleita, pieni niitä vielä vähän pienemmiksi. Kuori ja leikkaa munat neljään osaan. Käytä valmiita leipäkrutonkeja (keksihyllyssä), tai tee itse. Eli paahtoleipäviipaleet leikataan pienemmiksi neliöiksi ja paistetaan kauniin värisiksi kummaltakin puolelta pannussa, jossa on öljyä ja valkosipulia. Revi huuhdeltu ja hyvin valutettu jääsalaatti kulhoon. Pilko huuhdeltu rucola ja kurkku sekaan. Käytä joko valmiita parmesanjuustolastuja, tai vuole lastut itse. Vihannesveitsi on tähän hommaan oikein oivallinen. Kasaa loput aineet nätisti salaattikulhoon ja tarjoa salaatti caesar-salaatinkastikkeen kanssa. Sitä saa kaupoista valmiina.

Suosittelen tätä lämpimästi vaihteluksi ihan tavallisiin salaatteihin.

Kuvia tuonnempana.